[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Energie-Index; de EI van de woning

De Energie-Index van een woning, EI, geeft nauwkeurig aan hoe energiezuinig die woning is. Deze index, berekend door een EPA-W adviseur tijdens een opname op locatie, is gebaseerd op zo’n 150 gegevens. De adviseurs van Energielabel Woonruimte zijn gecertificeerde EPA-W adviseurs die in opdracht een Energie-Index rapport van woningen mogen opstellen en afmelden.

Energiezuinige woning

De Energie-Index wordt weergegeven als een getal. Hoe energiezuiniger de woning des te lager dit getal. Bepalende factoren daarin zijn o.a. de afmetingen van de woning bepaald volgens vaste regels, afmetingen van vloeren, muren, deuren, ramen en daken en de eigenschappen daarvan.

Energie-Index voor WWS-puntentelling huurwoningen

Verhuurt u woningen onder de liberalisatiegrens? Dan kan de Energie-Index van doorslaggevend belang zijn om de huurwoning op te waarderen tot de vrije sector. De Energie-Index is een onderdeel van de WWS-puntentelling. Dit onderdeel is een grote factor op basis waarvan de maximale huurprijs wordt berekend.

Energie Prestatie Advies; voor een betere puntentelling

Is de Energie-Index te hoog om de woning het gewenste aantal punten te laten verkrijgen, dan is het belangrijk om te weten wat u moet doen om de EI van de woning te verbeteren. Die informatie krijgt u van ons. Als gecertificeerd EPA-W adviseur weten wij namelijk niet alleen hoe de puntentelling werkt en wat nodig is om de juiste punten te kunnen krijgen, wij maken ook de berekeningen voor de WWS. Daarbij geven we u desgewenst een Energie Prestatie Advies zodat u heel concreet weet wat u moet doen om een betere Energie-Index te krijgen en wellicht een betere puntentelling.

De Energie-Index, geen Energielabel

De term Energielabel wordt vaak nog verward met Energie-Index maar is echt iets heel anders. Is het Energielabel voldoende als globale indicatie van de energiezuinigheid van het huis voor woningeigenaren, zodra u de woning wilt verhuren heeft u toch die Energie-Index nodig. Ook in andere gevallen kan de EI nodig zijn, bijvoorbeeld omdat u een huis erft en het Energielabel niet in bezit heeft, omdat u een lagere hypotheekrente wilt aanvragen gebaseerd op de energiezuinigheid van uw huis of omdat u de appartementsrechten wilt splitsen. In al die gevallen kunnen wij de Energie-Index van de woning bepalen.

Energielabel Woonruimte berekent de Energie-Index van uw woningen

Energielabel Woonruimte beoordeelt de energieprestaties van woningen in opdracht van makelaars, verhuurders en vastgoedbeleggers. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


MEER INFORMATIE?

Wilt u ook concreet advies om de Energie-Index van uw woning te verbeteren, een andere WWS-puntentelling te scoren of heeft u een Energie-Indexberekening nodig? Neem dan snel contact met ons op.

    Particuliere opdrachtgevers bedienen wij uitsluitend in regio Groot-Amsterdam.

    Wegens de verlengde lockdown nemen we momenteel geen nieuwe opdrachten meer aan, in ieder geval tot 9 februari.