Energie-Index bij verhuur woningen

Bij de verhuur van woningen is het Energielabel verplicht en geeft het Energie-Index Rapport aan hoeveel WWS-punten u ervoor mag rekenen. Deze index geeft via een getal weer hoe energiezuinig de woning is. Hoe duurzamer het huis, hoe hoger de huurprijs kan zijn. Energielabel Woonruimte is er voor u om die Energie-Index te berekenen maar geeft ook advies wat u kunt doen om een lagere index te realiseren (lager is beter).

Verhuren in de vrije sector

Wilt u als verhuurder de woningen ‘opwaarderen’, dan kunt u een Energie-Indexberekening laten uitvoeren. Hoe energiezuiniger de woningen zijn, des te lager de index en des te meer WWS-punten u voor de woning krijgt.

Energiezuiniger maken van de woning

Voldoet een woning niet of net niet aan de gewenste puntentelling dan kan het interessant zijn om verbeteringen aan de woning door te voeren die het duurzamer maken. Zoals bijvoorbeeld een andere cv-ketel, HR++-glas, zonnepanelen, isolatie van de gevel, vloer of dak. Zo zijn er tal van mogelijkheden die de woning energiezuiniger kunnen maken.

Impact van duurzame verbeteringen

Elke verduurzaming van een woning kost natuurlijk geld. U wilt dan natuurlijk wel weten of het de investering ook waard is. Met een Energie Prestatie Advies krijgt u die informatie. Wij beoordelen namelijk niet alleen wat de Energie-Index is, maar als u wilt berekenen wij ook de impact van de verschillende verbetermogelijkheden. Zodat u precies weet welke aanpassing u aan de woning kunt laten uitvoeren om het gewenste aantal WWS-punten te krijgen.

Energielabel in plaats van de Energie-Index?

Heeft u een Energielabel van vóór 1 januari 2015 die op het moment dat u de woning weer verhuurt niet ouder is dan 10 jaar, dan kunt u dit document gebruiken. De labelklasse, variërend van A t/m G, bepaalt in dat geval het aantal huurpunten dat u mag doorberekenen in de maximale huur. Is het label van na 1 januari 2015 of ouder dan 10 jaar of heeft u géén Energielabel, dan moet u de Energie-Index laten berekenen om zo het aantal huurpunten te bepalen. Ook dit kan een van onze EPA-W adviseurs voor u doen.

Weten hoe u meer WWS-punten voor uw huurwoning kunt krijgen?

Om uw woningen goed te verhuren wilt u de juiste huurprijs berekenen. Wij helpen u daarbij met het bepalen van de Energie-Index voor de huurwoning én met het geven van concreet advies welke maatregelen u kunt nemen om een woning van sociale huur naar de vrije sector op te waarderen. Wilt u daar meer over weten? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.


MEER INFORMATIE?

Wilt u ook concreet advies om het energielabel van uw vastgoed te verbeteren, een andere WWS-puntentelling te scoren of heeft u een verbeterde Energieprestatie nodig? Neem dan snel contact met ons op.